2014 m. kovo 23 d., sekmadienis

Turtingi sausainiai

Turtingi? Taip! Labai sotūs ir skanūs. Skaitome receptą ir viską sužinosime. :)
Recepto pagrindas iš Beatos Virtuvės.

24 sausainiams prireiks:
Pusė stiklinės linų sėmėnų, 
Pusė stiklinės sezamo sėklų, 
Pusė stiklinės kokoso drožlių,
Geros saujos graikiškų riešutų (apie 50 gramų),
Smulkintų džiovintų abrikosų (pagal skonį, aš dėjau gerą saują),
Dvi stilklinės avižinių dribsnių,
Pusantros stiklinės miltų,
3 kiaušinių,
100 gramų rudojo cukraus, 
2 šaukštų medaus,
Pusė stiklinės aliejaus, 
2 šaukštelių kepimo miltelių, 
2 šaukštelių cinamono, 
Šaukštelis vanilės ekstrakto. 

1. Visus sausus produktus sumaišome (linų sėmėnis, sezamo sėklas, kokoso drožles, riešutus, abrikosus, avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną,)
2.Išplakame kiaušinius su cukrumi ir medum. Supilame vanilę ir aliejų. Vėl suplakame.
3. Šlapią masę pilame ant sausos, gerai išmaišome. 
4. Galima dėti sausainius į keksiukų kepimo formeles, galima kepti skardoje ant kepimo popieriaus. Suformuotus sausainius dedame iki 180 laipsnių temperatūrą ir kepame 20 min.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą