2014 m. rugpjūčio 27 d., trečiadienis

Bananų duona

Labai skani bananų duona, lengvai pagaminama, tik ilgiau tenka palaukti kol iškepa :). Siūlau išbandyti, vėlyviems sekmadienio pusryčiams ši duona kaip tik.

Bananų duonai reikės:
100 gramų kambario temperatūros sviesto,
puse puodelio cukraus (galima ir daugiau jei bananai nėra saldūs),
puse puodelio rudojo cukraus, 
dviejų kiaušinių, 
dviejų bananų,
3/4 puodelio kefyro, 
dviejų puodelių miltų, 
dviejų šaukšelių kepimo miltelių, 
šaukštelio druskos.

1. Orkaitę ikaitiname iki 180 laipsnių. Jei naudosite metalinę kepimo formą, ištieskite ją kepimo popieriumi, jei naudosite silikoninę - nieko daryti nereikia. 
2. Su mikseriu gerai išplakame sviestą iki purumo. Suberiame cukrų, vėl gerai išplakame kol konsistencija primins smėlį. Įmušti po vieną kiaušinius ir gerai išplakti. 
3. Sutrinti bananus, sudėti į masę ir gerai išplakti. Įmaišyti kefyrą. 
4. Kitame dubenėlyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Dedame trečdalį šios masės į bananų tešlos masę ir gerai įmaišom miltus, keldami tešlą nuo dugno. Visus miltus įmaišyti į tešlą turime per tris kartus.
5. Supilame tešlą į kepimo skardą, kepame trisdešimt minučių, vėliau kepinį uždengiame foliją ir dar kepame keturiasdešimt minučių. Vėliau išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti apie 20-30 minučių. Tuomet traukiame iš kepimo formos ir skanaujame.
Skanaus!


Rašykite man laiškus, patarimus, receptus ir pageidavimus į saldziojimagija@gmail.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą